Travel Journal

Sa-bai-dee (greetings)

(Wednesday 12 June 2013) by Bas
Zoo, Inge haar enkel heeft weer normale proporties na een aantal dagen op het asfalt fietsen. We hebben besloten om 'the loop' van Laos te gaan fietsen. Dit is DE route voor backpackers in midden Laos om met de brommer te rijden. Wij hebben natuurlijk onze eigen fietsen. The Loop is een route van ongeveer 400 km met mooie bezienswaardigheden. Voor al de grotten zijn spectaculair en met name de Tham Kong Lor grot is geweldig. Het landschap langs deze route is prachtig en laat ons dan ook genieten van mooie doorkijkjes in de valleien. De weg begint veelbelovend met asfalt maar gaat op een gegeven moment over in minder strak gravel en weer later is de weg Op.
B.jpg
Om in omgekeerde volgorde weer aan de opbouw te beginnen, modder, harde modder, gravel, aangewalste gravel en op het eind weer asfalt. De route brengt ons bij een hydro power dam, aangelegd door de fransen en waar de Laotianen erg trots. We krijgen een informatieve rondleiding van een zeer trotse jongen. Na de dam fietsen we door het gebied dat dient als reservoir, ongerepte natuur en erg mooi. Dit was het wisselgeld om de dam te bouwen, het grootste beschermde natuur gebied van Laos. Daarna blijft de natuur mooi maar de weg word dat niet. In de lonely planet hebben ze het over de 'road from hell', nou dat valt reuze mee er zitten wel een paar uitdagingen in maar dat levert alleen een paar vuile voeten op ;-). Na de blubber herstelt de weg zich snel en rollen we weer een volgend dorpje binnen. Het Hoogtepunt van The Loop was toch wel het bezoek aan de Kong Lor grot, een absolute must see. Met een bootje voor 2 personen ga je de grot binnen.
H.jpg
slippertjes aan, want onderweg moeten we een paar keer door het water waden, als de boot het niet trekt op ondiepe stukken. Direct is het donker, maar zijn niet alleen de gidsen, maar ook wij uitgerust met sexy maar o zo praktische hoofdlampjes en kunnen we alle moois bekijken. De grot is uitgesleten door de rivier en op sommige plekken wel 100 meter hoog. Na de 7 km die wij per boot afleggen, worden we getrakteerd op een prachtig groen jungle landschap. Na het verlaten van de 'the loop' gaan we richting Vientiane waar we nu zijn voor een paar rustige dagen.
Onderweg in Laos betekent ook zwaaien en 'sa-bai-dee' roepen en flink zwaaien naar de enthousiaste lachende kinderen in de dorpjes. Soms kom je handen te kort! Het geeft altijd het gevoel dat je welkom bent, en dat is fijn toch? Nu gaan we van Vientiane naar het noorden. We kijken erg uit om weer te gaan klimmen richting de koelte. Nog twee weekjes Laos en dan richting China. Voor Inge het eerste nieuwe land en dat is natuurlijk altijd leuk.

Sa-bai-dee vanuit Vientiane

Bas en Inge


En weer bedank voor de replays erg fijn.

  • leuk om de verhalen te lezen by Marcel Koevoet
  • Sa-bai-dee by Ageeth
  • Enjoy! by Brigit
  • Kong Lor grot by Trudi Vink
  • gevonden... by Elly
  • Genieten by Chanouk


Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2020 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active