Travel Journal

The Forbidden city part2

(Saturday 31 August 2013) by Bas
We hadden de pest in, >:-(de bus bracht ons terug naar de grote weg. Er was geen tijd meer om een andere route te kiezen als we nog wat wilde zien in Beijing. We nemen afscheid van Ezra, die fietst nog een stukje verder en komt later aan in Beijing. We doneren een achterdrager die stevig is en een set achtertassen en stuurtas aan hem zodat alles lekker waterdicht zal zijn.
Ezra Mochon
Ezra Mochon
Wij gaan bussen, gelukkig gaat er een bus rechtstreeks naar Beijing, in een slaapbus voor zo'n 15 uur. S'morgens om half 6 uit de bus gelost in Beijing, blijk ik mijn all in one tool te zijn verloren, zet dan je fiets maar eens in elkaar grrr. :-\Er is al een suzuki garage open (moet je in Nederland mee aankomen) vlakbij het busstation en die hebben inbus sleutels die ik mag lenen, pfff. Dan nog even 14 km het centrum inrijden op zoek naar een hotel. De smog is om te snijden zo dik, jasses. Eenmaal in Beijing willen we nog een aantal dingen zien. The Forbidden city (de echte), The Great wall,
The great wall
The great wall
The Birdsnest en Aquatic center en een klein beetje Beijing zelf. Het is erg warm in de stad en de smog is 'adembenemend'......letterlijk. De te bezoeken attracties zijn ook zeer gewild bij de lokale toeristen en die komen dan ook in getale die ons letterlijk doen duizelen, zooo veel. Dat maakt de Beijing experience minder aantrekkelijk, het is gewoon allemaal te groot. Na maanden op het 'platteland' is de stad niets voor ons. We zien de Forbidden city
B2.jpg
en gaan op de laatste dag naar The Great Wall. We hebben de fietsen weer in een doos geplaatst en zijn klaar voor de terug reis. S'morgens om half 6 gaat de wekker en worden we even later naar het vliegveld gebracht.
En zo komt er een eind aan ons avontuur in Azië. We hebben veel mooie dingen gezien en aardige, lieve, behulpzame mensen ontmoet en natuurlijk ook een paar chagrijnen maar over het algemeen is de chinees aardig en nieuwsgierig.
Thailand, Cambodja, laos en natuurlijk China bedankt.

En iedereen bedankt die de moeite heeft genomen om onze hersenspinsel te lezen en er op te reageren. Wij genoten ervan.

Opmerkelijke Chinese eigenschappen:
- Het rochelen en spugen zal nog een tijdje in onze oren zitten, ze doen het echt overal.
- De belly-radiator.
Radiator belly
Radiator belly

- Het eet gedrag in een restaurant, ze maken er een zootje van zeg.(gooien alles op de grond).
- Het rijgedrag van de chinees vb. 2 bussen die op het fietspad klem staan met hun spiegels!!! en toeteren,het liefst als ze vlakbij je zijn.
- het afval weggooi gedrag, ze gooien letterlijk alles op de weg/straat.
- Het waarschijnlijk door overheid gedwongen schoonhouden van de wegen, incl. expressways gewoon met de bezem?
- De niet aflatende lust voor het bouwen van torenflats die leeg blijven staan en shopping-malls, die dan weer vol staan met restaurants en koffie-tentjes en het aanleggen Cq vernieuwen van de wegen.
- Hebben niet veel met in de rij staan.
- And last but not least de WC cultuur, mens wat zijn ze smerig gruwelijk.

Home sweet home
Home sweet home
Groeten van Bas & IngeHome | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2020 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active